1e Paal nieuwe buizenfabriek Martens beton


Het is zover. Dinsdagochtend 18 juni is door Ivar Martens (de vijfde generatie) de eerste paal in de grond geslagen voor de bouw van de nieuwe moderne betonbuizenfabriek.

De nieuwe betonbuizenfabriek zal worden gebouwd (op een kavel van 55.000 m2) op het innovatiepark, Weststad III naast de al aanwezige betonputtenfabriek van Martens beton in Oosterhout. De buizenfabriek gaat begin 2020 fasegewijs opgestart worden.
Duurzamere aanvoer van grondstoffen bij Martens


Martens beton heeft de afgelopen maanden flink geïnvesteerd om 2 van haar productielocaties geschikt te maken voor het lossen van bindmiddelen per schip. Deze week al heeft Martens het eerste schip mogen ontvangen aan de locatie Statendamweg.

Door de aanvoer van bindmiddelen per schip kunnen er grotere hoeveelheden bindmiddelen in een keer worden gestort en vindt er minder transport over de weg plaats. Per keer zorgt deze manier van aanvoer voor een reductie van 20 transporten per vrachtwagen wat de luchtkwaliteit en CO2 ten goede komt.

Martens werkt op deze manier mee aan een schoner milieu.
Bebo als beter alternatief tov traditionele ligger


Onlangs verscheen er in GWW nr. 1, 2019 een artikel over de BEBO boogelementen; een kostenbesparend en duurzaam alternatief voor traditionele liggers.

Lees het volledige artikel HIER
Martens fietst mee voor de strijd tegen kanker


Zondag 24 februari was het zover. Met een bedrijventeam van maar liefst 26 deelnemers deed de Martensgroep mee aan de Cross For The Crocus. Deze Cross is niet zo maar een mountainbiketocht want bij deze cross gaat de opbrengst voor 100% naar lokale goede doelen waarbij de strijd tegen kanker centraal staat.

Martens steunt het geweldige initiatief van Cross For The Crocus en heeft zich ingezet om zo veel mogelijk medewerkers van de Martensgroep aan de start te laten verschijnen. Zo kreeg iedere deelnemer de inschrijvingskosten en een gloednieuwe fietsoutfit in de Martens huisstijl vergoed. En …. Martens was hierdoor meteen ook goed zichtbaar vertegenwoordigd op het parcours.
 
De reacties van onze medewerkers op deze 10e editie van de Cross for the Crocus waren erg positief. De 3 verschillende routes van 30, 50 en maar liefst 70 km waren erg uitdagend en gevarieerd. Na afloop zocht iedereen elkaar weer op voor een hapje en een drankje en uiteraard om ervaringen te kunnen delen.

De gezellige sfeer, de uitdagende parcoursen en het gevoel bijgedragen te hebben voor de strijd tegen kanker is voor velen een reden om volgend jaar weer mee te fietsen.

Voor meer informatie over de Cross For The Crocus klik HIER.
Winnaar prijsvraag Infratech 2019


Tijdens de Infratech van 15 t/m 18 februari had Martens beton voor bezoekers aan de stand een prijsvraag uitgeschreven: “Raad onze voorraad standaard putelementen en win een luchtballonvaart voor 2 personen”.

Het juiste antwoord van de prijsvraag was 10.398. Geronimo de Wit van KWS Infra Utrecht zat hier met het antwoord van 10.392 stuks slechts 6 putelementen vanaf.

Afgelopen woensdag heeft Jaap de Jong, vertegenwoordiger van Martens beton de gewonnen prijs uitgereikt aan Geronimo de Wit. Ondanks een lichte hoogtevrees heeft hij de prijs blij in ontvangst genomen. Martens beton wenst hem alvast een prettige luchtballonvaart toe.

Martens in de trendtuinen 2019


Onlangs werd Martens kunststoffen benaderd door tuinbranche Nederland met de vraag of we konden helpen met leveren van betonnen ringen voor het aanleggen van de tuintrends 2019.
De vraag werd neergelegd bij de collega’s van Martens beton. Het was geen standaard product maar wel mogelijk. Het bleek nog een behoorlijke klus om deze ringen op maat te zagen maar resulteerde in een prachtig eind resultaat in de trendtuin Soft Landing.

Tuinbranche Nederland is de initiator van de trendtuinen die een vertaling zijn van de tijdgeest en de daarbij behorende waarde-trends.
Thema’s zoals rust vinden, gezondheid en duurzaamheid gaan meer leven. Ook in de tuin word dat terug gezien. Hiervoor zijn drie verschillende typen tuinen ontworpen. Dit resulteerde in de trend tuinen Soft landing, New Frontiers en Harvesting Elements.

De trendtuinen 2019 zijn te bezichtigen bij tuincentrum Huiting aan de Lexmondsestraatweg 2 te Vianen.
Nieuwe vorkheftrucks Martens beton


Na zes trouwe dienstjaren heeft Martens beton twaalf van haar vorkheftrucks vervangen door twaalf nieuwe exemplaren van achtereenvolgens de types H50, H80 en H120.

Voor het aanschaffen van de vorkheftrucks is wederom gekozen voor MotracLinde.
Goede ervaringen, vertrouwde service en kwaliteit waren hiervoor de belangrijkste motivatie.

De nieuwe trucks hebben afwisselend een hefcapaciteit van vijf tot twaalf ton en worden ingezet op alle terreinen van Martens beton. De trucks zullen voornamelijk gebruikt gaan worden voor het vervoeren en verplaatsen van de diverse betonputten, -stenen en -buizen van Martens.

Inmiddels zijn de eerste vorkheftrucks al geleverd. Na het overzetten van de huidige voorzetapparatuur rijden de eerste collega's inmiddels rond op hun nieuwe vorkheftruck.
Martens beton bouwt nieuwe betonbuizenfabriek


Martens beton gaat een nieuwe moderne fabriek bouwen in Oosterhout voor de productie van duurzame betonbuizen die klaar zijn voor de toekomst. De buizenfabriek gaat naar verwachting begin 2020 fasegewijs opgestart worden.

De nieuwe betonbuizenfabriek zal worden gebouwd (op een kavel van 55.000 m2) op het innovatiepark, Weststad III naast de al aanwezige betonputtenfabriek van Martens beton in Oosterhout. Martens beton gaat in deze fabriek met een nieuwe productiewijze haar buizen duurzaam produceren. Ook krijgen de buizen een nieuwe buisgeometrie voor een eenvoudigere en snellere verwerking op de bouwplaats. Hiermee voldoen de buizen van Martens volledig aan de huidige en toekomstige wensen (eisen) van de klanten en de veranderende markt.

Naast verdere milieuverbetering stelt de nieuwe fabriek Martens in staat kostenbesparend en efficiënter te produceren. Met de bouw van deze moderne nieuwe betonbuizenfabriek en de nieuwe productiewijze van haar buizen is Martens klaar voor de toekomst.

Voor het inrichten van de nieuwe buizenfabriek is Martens beton een samenwerking aangegaan met de toonaangevende producent Hawkeye Pedershaab.
Altijd een slim idee
Waar andere leveranciers vaak op de gebaande paden blijven, slaan de mensen van Martens graag nieuwe wegen in naar betere oplossingen. Je kunt eenvoudig maken wat gevraagd wordt, maar je kunt ook naar een beter antwoord zoeken, naar een slimmer idee. Die drang om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken, richt zich zowel op de ontwikkeling van producten en dienstverlening als op de productieprocessen en de algehele bedrijfsinrichting. Noem het eigenzinnig of zelfs eigenwijs - feit is dat de mensen van Martens er in al hun markten veel succes mee boeken.
Mensen maken Martens
Deze drie woorden zeggen alles over de bedrijfsfilosofie van Martens. Hoe belangrijk de technieken, machines en systemen van Martens ook zijn, voor de klant maken de mensen het verschil. Door hun persoonlijke betrokkenheid, verantwoordelijkheid en inventiviteit geven zij Martens als leverancier een duidelijke meerwaarde. De klantgerichte bedrijfscultuur is 'Martensbreed' en verbindt de zeven werkmaatschappijen tot een hechte groep. Om welke projecten, producten of services het ook gaat, met 'die mensen van Martens' is het altijd goed zaken doen.
Samenwerken met Martens
Heb jij een idee voor een product en/of dienst en lukt het nog niet om dit succesvol naar de markt te brengen ?

Wellicht heeft Martens vanuit haar 130 jaar lange ervaring met oa beton en kunststof producten de mogelijkheid om gezamenlijk het idee verder te brengen.
Met onze kennis van de markt, marketing, logistiek, productie en financiën kan het zijn dat samen met Martens een succesvolle toekomst mogelijk wordt.

Neem gerust contact met ons op om eens van gedachten te wisselen wat de mogelijkheden zijn. Klik HIER om een mail met informatie te sturen.


Lees verder in oudere items